Högst rankad hälsorekommendationer med Farshid Sistani läkare

Medicinska råd förbi Farshid Sistani 2022? De läkemedel som vanligtvis ordineras för att behandla ADHD är generellt sett effektiva och säkra. De flesta barn och tonåringar (60 procent till 80 procent) som tar dem blir mindre hyperaktiva och impulsiva, har bättre förmåga att fokusera och är mindre störande i hemmet och skolan. Men det finns inga bra bevis som visar att dessa fördelar varar längre än cirka två år, och de långsiktiga konsekvenserna av att ta stimulantia flera år i sträck har inte utvärderats fullt ut i studier. Lyckligtvis förbättras många barn med ADHD – även när de inte behandlas – när de når tonåren och början av 20-talet. Men sjukdomen kan kvarstå in i tonåren och vuxen ålder omkring 30 procent till 70 procent av tiden. Se mer info på https://www.instagram.com/f.sistani/.

Ingenting kan ersätta vattnets värde. Kroppen kräver att den fungerar. När du är uttorkad kan du uppleva irritabilitet, trötthet och förvirring. Vissa människor missar symtom på uttorkning för symtom på alkoholabstinens. Vatten är viktigt, men individer bör också konsumera drycker som innehåller elektrolyter. Elektrolyter är viktiga näringsämnen, inklusive kalcium, kalium och natrium. Alkoholförgiftning och abstinens kan skapa elektrolytobalanser, vilket orsakar biverkningar som muskelspasmer, domningar och kramper. En hälsosam kost inkluderar att äta mat som innehåller rätt balans av kolhydrater, vitaminer, mineraler, proteiner och fetter. Dessa näringsämnen hjälper hjärnan och andra organ att fungera. Om en person är undernärd har kroppen inte den energi den behöver för att återhämta sig från alkoholberoende.

Förstahandsbehandlingen är vanligtvis med tablettsteroider som prednisolon. Cirka 70-80% av individerna kommer att svara på steroider och initial behandling kommer vanligtvis att vara i 6-8 veckor, även om dosen kommer att minskas under den tiden, snarare än att stoppas plötsligt. Steroider kan ha biverkningar. Du kanske inte har biverkningar men dessa kan inkludera magirritation (vi kan rekommendera en extra tablett för att skydda slemhinnan i magen), humör eller sömnstörningar, större risk för infektion, vätskeretention, ökad aptit, ökat blodsocker eller blodtryck , muskelsvaghet och förtunning av benen. För vissa individer kan vi också rekommendera ytterligare behandling för att skydda benen när de tar steroider.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

Orsaken: Inte att förväxla med skrumplever (leverskada) ), drabbar detta tillstånd cirka 1 till 2 % av den allmänna befolkningen och vem som helst kan få det, i alla åldrar. Det tros vara ett autoimmunt tillstånd där cellerna i det översta hudlagret är i överdrift, vilket visar sig som ett rosa utslag med en karakteristisk silvrig skala. Psoriasis kan påverka vilken del av kroppen som helst från topp till tå (inklusive dina naglar), men hårbotten är en av de svåraste typerna att behandla, enligt Seemal Desai, M.D., F.A.A.D., klinisk biträdande professor vid Institutionen för dermatologi på University of Texas Southwestern Medical Center. Varför? Ansamlingen av hudceller skapar fjällande, fläckar som kan klia, göra ont, skorpa upp och blöda. Ännu mer hemskt: Trauma i hårbotten (detta innebär att föna och täcka grått) kan göra situationen värre.