Izbjeljivanje zuba stomatološke usluge Banja Luci 2023

Implantologija stomatološka ordinacija u Banja Luka: Stomatološka ordinacija „Dr Čavić“ je sa Vama od 2006. godine i od tada smo posvećeni zdravlju Vaših zuba i Vašem osmijehu. Naš stručni tim, vrhunski kvalitet usluge i moderno uređen ambijent, dali su najbolje rezultate u radu sa pacijentima, koji nam konstantno ukazuju povjerenje, a na koje mi odgovaramo predanim timskim radom i velikom posvećenošću svakom pacijentu. Upravo to je ono što nas izdvaja od ostalih, što je učinilo da trajemo godinama i što nas motiviše da iz dana u dan budemo sve bolji. Pronađi još više informacije u stomatoloska ordinacija Banja Luka.

Poboljšano oralno zdravlje: Jednom kada se zubni implantati integrišu sa vašom viličnom kosti, pružiće dovoljno stimulacije da spreči gubitak kosti. Održavanje pravilne strukture čeljusne kosti je važno jer zadržava prirodan oblik vašeg lica i pomaže u držanju preostalih zuba na mjestu. Također, zubni implantati se ne oslanjaju na druge zube da drže nadomjestak na mjestu kao što to čine djelomične proteze i mostovi. Ovaj dodatni stres dovodi te zube u veći rizik od karijesa i infekcije. Iako zubni implantati ne zahtijevaju posebno održavanje osim redovnog četkanja zuba i zubnog konca, proteze se moraju redovno skidati i čistiti. Ovo možda neće smetati drugima, ali nekim pacijentima može biti nezgodno.

Iako su sva zaslađena pića loša za zube, neki energetski i sportski napici mogu biti gori, prema jednoj studiji u Općoj stomatologiji. Istraživači su otkrili da ova pića — kao i flaširana limunada — mogu narušiti zubnu gleđ nakon dugotrajne upotrebe. Rezultat su tanki, prozirni, promijenjeni zubi. Da biste spriječili eroziju zuba: Nemojte dugo sjediti i pijuckati ove napitke. Isperite usta vodom kada prestanete da pijete.

Vaše dijete bi trebalo posjetiti zubara do svog prvog rođendana. Rana preventivna njega dugoročno štedi novac. Izvještaj CDC-a pokazuje da su troškovi stomatološke njege skoro 40% niži u periodu od 5 godina za djecu koja posjećuju zubara do 5 godina. Vaš stomatolog može predložiti kada bi vaše dijete trebalo početi koristiti vodicu za ispiranje usta. Moraćete da sačekate dok on ne zna kako da to ispljune. Zakažite prvi stomatološki pregled vašeg djeteta prije njegovog prvog rođendana ili nakon što mu se pojavi prvi mliječni zub , šta god prije dođe. Ova posjeta je kao posjeta vašem pedijatru za dobro dijete. Kako djeca odrastaju, njihove navike oralne higijene trebaju rasti s njima. Djeca imaju sve svoje mliječne zube do 3 godine. To se nazivaju mliječni zubi. Mliječni zubi počinju da ispadaju oko 6. godine; tada počinju da izbijaju stalni ili odrasli zubi. Praznine između mlečnih zuba su normalne. Prave mjesta za trajne zube. Većina trajnih zuba dolazi do 13. godine.

Ako su vam zubi sivkasti, a ne žuti, izbjeljivanje neće uradi mnogo. Morat ćete potražiti metode za ispravljanje sijedih, što može uključivati restauracije na kavitetima. Za sijedu boju koju inače ne možete popraviti, možda ćete htjeti investirati u ljepljene zube ili fasete. Jedna uobičajena nuspojava izbjeljivanja zuba su osjetljivi zubi u 24 sata nakon što su vaši zubi bili izloženi gelu za izbjeljivanje. Možete uzeti lijek protiv bolova kao što je ibuprofen ako je osjetljivost prevelika.

Zakažite termin. Većina stručnjaka preporučuje pregled zuba svakih 6 mjeseci – češće ako imate problema kao što je bolest desni. Tokom rutinskog pregleda, vaš dentalni higijeničar će ukloniti naslage naslaga koje ne možete očetkati ili obrisati koncem i potražiti znakove karijesa. Također će tražiti rane znakove oralnog karcinoma, istrošenost zbog škrgutanja zubima i znakove bolesti desni.

Bitno je da prva posjeta bude bezbolna i da se djeca upoznaju sa ordinacijom, aparaturom i metodama rada. Takođe je bitno animirati dijete i pridobiti njegovo povjerenje, kako bi svaki naredni put dijete rado dolazilo u ordinaciju. Roditelje treba podučiti kako da pravilno peru zube djeci, kako bi djeca poslije i sama nastavila pravilno održavati oralnu higijenu, koja je važan dio preventivne stomatologije. Preventivna stomatologija se također bavi očuvanjem zdravlja zuba, ali se fokusira na sprečavanje problema prije nego što se oni pojave. Redoviti pregledi, čišćenja i primjena fluoridnih tretmana mogu spriječiti nastanak karijesa i drugih problema s zubima. Otkrij dodatno informacije na https://drcavic.com/.