Essential Vietnam travel destinations and holiday tips and tricks

Attractions and vacation recommendations in Da Nang Vietnam 2023: If you want to get outside the city then head to Non Nuoc Beach which is around a 20 minute drive away from the center of Da Nang. The beach is regularly voted one of the most beautiful in the world and you will find white powdery sand here that backs on to azure waters. Some of the main attractions here include surfing or jet skiing and you can also spend time dining at the many seafood restaurants here. The beach sprawls for 5 kilometers along the coast and leads you all the way to the base of the Marble Mountains. The Phap Lam Pagoda is located inside a building that unfolds over two floors and is set amidst lush gardens that are dotted with sculptures of the Buddha. The pagoda is known for its relaxing and serene setting and you will find a central courtyard with a statue of the Buddha that is 1.1 meters high.

For nearly 150 years until World War II, the Imperial Citadel of Hue served as the capital of Vietnam’s Nguyen dynasty. In the very center of these secure walls was the Purple Forbidden City, an area reserved exclusively for the royal family. The enormous Imperial Citadel was also a strategic hold during the Vietnam War, as it stands very close to the demilitarized zone that separated North and South Vietnam. This destination is significant for all those who are interested in the history of the nation. Read even more info at https://tourdulichgiare.com.vn/tour-da-nang-4-ngay-3-dem/.

Beautiful Hoi An is the most atmospheric city in Vietnam, with bags of surviving historic architecture. The old town quarter is a joy to explore, packed to the brim with well-preserved merchant houses that hark back to Hoi An’s trading center heyday of the 15th century, when the town was a major meeting point for Japanese and Chinese merchants who flocked here for the local silks. Plenty of the old merchant houses have been opened to the public, so you can get a taste of these times. The best is 17th-century Tan Ky House, with fascinating architectural and decorative elements. Hoi An’s major symbol is the delightful Japanese Bridge at the western end of Tran Phu Street, while nearby, the Assembly Hall of the Fujian Chinese Congregation is the old town’s most highly decorated temple. There are numerous small pagodas and museums dotted about town, but Hoi An’s true charm is found in simply rambling the old town streets admiring the well-preserved facades.

The War Remnants Museum once known as the ‘Museum of American War Crimes’ first opened to the public in 1975. It’s a shocking reminder of the long and brutal Vietnam War with many graphic photographs and American military equipment on display. All these weapons were used by America against the Vietnamese.The War Remnants Museum is in District 3, Ho Chi Minh City and is run by the government. It is open all year round from 07:30 to17:00. A visit to this war museum is a disturbing experience for most people and may not be suitable for children (though they are allowed to enter).

Wartime legacies are prominent attractions in Ho Chi Minh City and these two museums are the most popular, equally fascinating, and a must-do experience. The imposing Independence Palace (or Reunification Palace) is of great symbolic importance in the nation’s history. Formerly, the South Vietnam government’s HQ and official presidential residence, this was where North Vietnamese Army tanks crashed through the main gates on April 30, 1975: the defining ‘Fall of Saigon’ moment and the start of Reunification. Now a ‘National Cultural and Historical Relic,’ museum and VIP function space, this landmark monolith building, ensconced in pretty grounds, stands frozen in time from that fateful day. Take a guided tour through five floors and rooms preserved in the 1960s and 1970s time-warp: highlights include the bomb-proof basement, with secret tunnels and war command room, kitschy cinema and casino, and glittering reception halls.

Both Halong and Lan Ha bays are prime cruising territory, especially the overnight luxury varieties, viewing an ever-changing backdrop of jungle-clad karsts from the sundeck and a fantastical playground for nature and adventure activities. Explore mythical caves and floating fish farms, kayak to hidden lagoons, and snorkel off coral beaches, while the bay’s largest island, Cat Ba, offers trekking, mountain biking, and rock climbing opportunities for amongst primeval rainforests. For the ultimate birds-eye view, take a stupendous seaplane scenic flight over the entire bay.

For our Vietnamese visitors :

Đèo Hai Van là một trong những điểm tham quan hàng đầu trong phần này của Việt Nam và nghỉ ngơi ở độ cao khoảng 500 mét so với mực nước biển. Điều này làm cho nó trở thành đường chuyền cao nhất của loại hình này ở Việt Nam và nếu bạn muốn có được tầm nhìn toàn cảnh của Da Nang thì đây là nơi để đến. Có một số điểm đánh dấu lịch sử trên đường đi khi bạn điều hướng đèo bao gồm một pháo đài sẽ được xây dựng trong thời kỳ thuộc địa Pháp cũng được sử dụng làm hầm ngầm trong Chiến tranh Việt Nam của quân đội Mỹ và Nam Việt Nam. Son Tra Mountain dịch là Núi Khỉ bằng tiếng Anh và đây là một phần của Công viên Quốc gia ngoạn mục ở Da Nang nằm ở độ cao khoảng 700 mét so với mực nước biển. Khu vực này còn được gọi là Bán đảo Son Tra và bạn sẽ tìm thấy những con đường quanh co ở đây cho vay để đi bộ cũng như đi xe đạp. Ngọn núi được đặt tên như vậy vì nó là ngôi nhà của một loài khỉ quý hiếm có tên là Red Face Monkey.

Điểm đến và kỳ nghỉ hướng dẫn tại Việt Nam từ tourdulichgiare.com.vn: Dưới thời Pháp thuộc, quần đảo Côn Đảo được mệnh danh là Quỷ Đảo của Đông Dương, nơi giam giữ hàng ngàn tù binh chiến tranh. Ngày nay, nhóm 16 hòn đảo ngoài khơi bờ biển phía Nam Việt Nam này có một mục đích hoàn toàn khác. Du khách đến vì những bãi biển đẹp và vô số điểm lặn biển và lặn với ống thở. Tuy nhiên, lịch sử của Côn Đảo vẫn có thể được khám phá tại một số tòa nhà của nhà tù vẫn còn tồn tại. Phía nam Đà Nẵng, Việt Nam, là Ngũ Hành Sơn. Năm đỉnh này được đặt tên theo năm yếu tố đất, nước, gió, lửa và gỗ. Bản thân những ngọn núi đẹp như tranh vẽ, nhưng chúng cũng là nơi có vô số hang động, một số trong đó có các thánh địa Phật giáo đáng kinh ngạc. Một số hang động có các điện thờ Nho giáo hoặc Phật giáo, trong khi những hang động khác được sử dụng làm nơi tôn nghiêm và bệnh viện trong Chiến tranh Việt Nam.

Một trải nghiệm hoàn toàn hấp dẫn cho tất cả du khách, không chỉ những người quan tâm đến lịch sử quân sự hiện đại của Việt Nam, C? Chi Địa đạo là một mạng lưới đường hầm rộng lớn trong chiến tranh, kéo dài hơn 250 km, cho phép quân đội VC hoạt động và liên lạc trong khu vực xung quanh Thành phố Hồ Chí Minh. Bạn có thể tham quan hai phần ngắn của mạng lưới với một hướng dẫn viên, người sẽ đưa bạn vào những khu vực chật hẹp không có ánh sáng, nơi chắc chắn không dành cho những người mắc chứng sợ bị giam cầm. Theo đúng nghĩa đen, bạn sẽ phải bò bằng tay và đầu gối và một số điểm. Bạn có thể tiếp cận các đường hầm tại làng Bến Đình (lựa chọn phổ biến hơn) hoặc làng Bến Dược.

Nép mình bên Sông Hồng, Việt Nam của thủ đô cổ kính đầy mê hoặc, Hà Nội, đầy ắp những điều tuyệt vời để xem. Các điểm tham quan chính và các di sản hàng thế kỷ được tập trung tại các quận lịch sử được xác định rõ ràng, trong đó nổi tiếng nhất là Khu phố cổ gợi liên tưởng, một khu thương mại cổ kính, nhỏ gọn, rộng 1 km2, có niên đại hơn 500 năm – điều không thể bỏ lỡ trong kỳ nghỉ của bạn Ở Việt Nam. Kể từ thế kỷ 15, mỗi con phố chuyên về các mặt hàng thủ công cụ thể mà nó được đặt theo tên; thậm chí ngày nay, một số con phố quyến rũ này vẫn chuyên về sản phẩm nguyên bản đó hoặc tương đương hiện đại, từ bia mộ đến lụa. Đi dạo hoặc đạp xích lô qua khu phố náo nhiệt đáng yêu này, bạn sẽ có cái nhìn hấp dẫn về cuộc sống hàng ngày của Hà Nội diễn ra trên đường phố và đắm mình trong các điểm tham quan chính bao gồm ‘nhà ống’ của thương nhân và Đền Bạch Mã từ thế kỷ 11. Hãy nhớ dừng chân tại một trong những quán cà phê nghệ thuật tuyệt đẹp và quán ăn đường phố. tìm thấy hơn thông tin ở đây trên trang web này tour đà nẵng – hội an 4 ngày 3 đêm danangopentour.

Thánh địa Ấn Độ giáo Mỹ Sơn, Di sản Thế giới được UNESCO công nhận, là một hình mẫu tuyệt vời của nền văn minh Chămpa cổ đại nằm ở phía Nam Việt Nam. Đó là một quốc gia độc lập từ khoảng thế kỷ thứ 2 đến thế kỷ 17, lúc đó nó bị Việt Nam đô hộ. Khu phức hợp có khoảng 70 cấu trúc dành cho các vị thần và nữ thần Ấn Độ giáo, trong đó nổi bật nhất là thần Shiva, được coi là vị thần bảo vệ các vị vua của người Chămpa.